Jaro už je sice za rohem, ale chutná zelenina a ovoce na sebe ještě chvíli nechá čekat. Supermarkety nabízejí spoustu krásných, na oko lahodných kousků... . Ale jen do té doby, než si je přinesete domů a ochutnáte.
Ale možná máte uskladněných ještě pár kousků slaďoučké mrkve nebo brambor. Chvilička v kuchyni a můžete se posadit ke kávě se sladkým dezertem bez výčitek.
Suroviny:
200 gr jemně nastrouhané mrkve
150 gr ovesných vloček
150 gr špaldové mouky
3 vejce
2 lžíce medu
pomerančová kůra
mletá skořice
prášek do pečiva
Nastrouhejte mrkev na jemno. Pokud je sušší a nepustí šťávu, přidejte ještě deci mrkvové šťávy, šťávy z pomeranče nebo jablíčka. Přidejte ovesné vločky, mouku a žloutky. Z bílků vyšlehejte sníh a spolu s ostatními surovinami přidejte do těsta. Vyložte kulatou formu pečícím papírem a nalijte do ní těsto. Pečeme v troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Po upečení můžete jen lehce posypat moučkovým cukrem a nebo použit jako zdravý korpus pro další tvoření. Třeba jej prokrojit a promazat tvarohovým krémem a lesním ovocem.
A teď už je čas na tu dobrou kávu a mlsání bez výčitek.
Leave your comments
Post comment as a guest